Studiu: Scaunele auto pentru copii au mai multi germeni si bacterii decat o toaleta

Un nou studiu realizat de britanicii de la Universitatea din Birmingham a scos la iveala faptul ca scaunele auto pentru copii sunt purtatorii unor bacterii si germeni mult mai periculosi decat cei intalniti pe o toaleta obisnuita.

Conform studiului, pe un centimetru patrat al unui scau auto destinat copiilor s-au identificat 100 de germeni, in timp ce pe aceeasi suprafata a unei toalete exista 50 de germeni. Mai mult, oamenii de stiinta au intalnit bacterii care pot provoca boli precum E.coli sau Salmoneloza.

Citeste si: Studiu – Masinile din 2035 nu vor mai avea volan, pedale, claxon si oglinzi laterale

Oamenii de stiinta care s-au ocupat de acest studiu spun ca pedala de sprijin este cea mai murdara si periculoasa zona dintr-o masina, aici gasindu-se cateva mii de germeni pe centimetru patrat.

Confrom aceluiasi studiu, aproximativ doua treimi dintre soferii implicati in acest test nu sunt constienti de riscul pe care il implica o masina cu un interior murdar, iar unul din 5 soferi face curat in habitaclu doar o data pe an.

Citeste si: Studiu Marea Britanie – 1 din 4 tineri cu varste intre 18 si 24 de ani si-au facut un selfie in timp ce sofau

Via | Auto Express

Adaugă un comentariu