Studiul de fezabilitate pentru Sibiu – Pitești va fi încheiat până pe 15 decembrie

Studiul de fezabilitate pentru construcția autostrăzii Sibiu – Pitești va fi încheiat până pe 15 decembrie 2016. Cel puțin așa susțin oficialii CNADNR într-un comunicat de presă. În plus, același document spune că noul termen estimat pentru darea în trafic a tronsonului de autostradă este anul 2021.

“Având în vedere importanţa proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti, CNADNR SA a supus dezbaterii publice pentru prima dată un proiect de infrastructură rutieră la faza de SF (studiul de fezabilitate – n.r.) privind alegerea variantei optime de traseu. Acest demers a avut drept scop cunoaşterea şi eliminarea eventualelor probleme de mediu, geomorfologiei terenului, arheologice, care ar putea conduce la modificări ale proiectului. Stadiul actual al proiectului este cel al selecţiei alternativelor de traseu. Varianta optimă de traseu va rezulta în urma Analizei Multicriteriale, în baza criteriilor aplicate variantelor studiate, respectiv criterii tehnice, de mediu, socio-economice şi financiare”, scrie în documentul emis de CNADNR.

După cum deja știți, contractul de lucrări pentru autostrada Sibiu – Pitești va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Via | Economica

Adaugă un comentariu