Road rage milităresc în Siria, între un convoi american și o patrulă rusă (VIDEO)

Un incident stradal între vehicule ale armatelor Statelor Unite și Rusiei seamănă izbitor de mult cu un road rage.

Citește și:

Lada Vesta SW Cross: gardă la sol de 203 mm, motoare Euro 6 / D, preţ în România de la 11.800 euro

 

 

 

 

Relația politică dintre Statele Unite și Rusia nu a fost niciodată una extraordinar de prietenească; în ultimul timp situația tensionată s-a amplificat chiar, în nordul Siriei. Un exemplu concret este incidentul filmat în apropierea orașului Qamishli, unde un vehicul militar împinge în afara drumului un vehicul purtând steagul Rusiei.

Clipul filmat dintr-un autoturism civil arată un convoi american în deplasare și un GAZ Tigr (vehicul militar rusesc) care depășește convoiul prin lateral și revine pe carosabil. Vehiculul aflat în capul convoiului american, un Oshkosh M-ATV, reperează blindatul rusesc și încearcă să-i împiedice depășirea printr-o evidentă șicanare și ajunge chiar să-l împingă pe acesta în afara părții carosabile. Un pieton (civil) se ferește la timp din calea blindatelor.

Într-o declarație dată după eveniment, Myles Caggins, un colonel din armata americană explică pentru Military Times că „o patrulă rusească a încălcat protocolul non-coliziune și a fost escortat în afara ariei de operare a armatei SUA’.

Protocolul non-coliziune (de-confliction protocol) este constituit dintr-o serie de măsuri care să înlăture riscul unuia sau mai multe vehicule de a se ciocni în timp ce operează în aceeași arie.

„Țelul Coaliției este să dezamorseze orice întâlnire neprevăzută cu alte forțe care operează în nord-estul Siriei. Incidentul filmat este în curs de analiză’, completează Caggins.

Din fericire, incidentul nu a escaladat într-un conflict armat. Cel puțin nu de data aceasta.

Adaugă un comentariu