UPDATE: Taxa de la Cernavoda, sistata in weekend-uri, a fost eliminata complet pana la 1 septembrie

UPDATE:  Taxa pe podul Cernavoda va fi eliminata complet pana la 1 septembrie, nu doar in zilele de weekend.

Alexandru Nastase, seful Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura, este cel care a discutat cu reprezentantii agentiei Mediafax.

“Avem aglomeratie inclusiv in timpul saptamanii, in zilele de marti, miercuri sau joi. Masura de sistare a taxei doar pe perioada week-endului nu este suficienta”, a completat Nastase.

CNADNR a anuntat ca taxa de la podul de la Cernavoda a fost eliminata pe toata durata weekend-ului. Astfel, in intervalul 1 august – 1 septembrie, de vineri de la ora 13:00 si pana luni la ora 13:00, taxa va eliminata.

Mai mult decat atat, nici joi 14 august, incepand cu ora 13:00 soferii nu vor achita aceasta taxa. Decizia a fost luata intrucat vineri, 15 august este zi nelucratoare pentru bugetari si se asteapta un flux mare de turisti.

 

Citeste si: CNADNR: Noi reguli in ceea ce priveste rovinieta

Noul orar de achitare a taxei a fost introdus printr-un ordin al sefului Deparamentului pentru Proiecte de Infrastructura, Alexandru Nastase, publiat joi seara in Monitorul Oficial.

Initial, masura a fost aplicata de CNADNR pe sensul Bucuresti – Constanta in intervalul orar 18:00 – 24:00, in zilele de vineri si sambata intre 06:00 – 12:00, iar pe ruta Constanta – Bucuresti, duminica, in intervalul orar 16:00 – 24:00. Incepand cu 25 iulie, acest interval de timp fusese majorat.

 

Citeste si: Lucrarile la lotul 4 al autostrazii Lugoj – Deva au fost sistate

 “Am reusit ca intotdeauna, cand o institutie sau o companie nu e in stare sa rezolve o problema simpla, CNADNR a reusit sa faca tot o catastrofa la bariera de la Fetesti. Oamenii cred ca nu se mai duc in vacanta de groaza ca…nu stiu cum s-au gandit orele alea, poate gandesc eu mai bine si ii anuntati ca de vineri pana luni nu se plateste acolo, la Fetesti. Tinem oamenii pentru 13 lei, ne batem joc de ei si faptul ca CNADNR e atat de incompetent incat nu e in stare sa faca un sistem sa poata oamenii sa treaca mai repede, sa plateasca, nu e vina oamenilor”, a declarat Ponta joi, in sedinta de guvern.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu