Taxele pentru permis și certificat de înmatriculare se vor plăti online

Un nou act normativ va permite achitarea mai simplă a taxelor pentru eliberarea permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare.

Citește și:

Mai puțină hârțogăraie pentru actele auto – ce se schimbă?

Un proprietar de Tesla Model 3, fără permis după ce a încercat să modifice viteza ștergătoarelor

Au crescut taxele pentru permis și certificat. Care sunt noile tarife

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a anunțat o serie de modificări legislative care privesc modalitățile de plată pentru eliberarea permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare. Astfel, cei care doresc achitarea taxelor pentru aceste documente vor putea folosi sistemul centralizat Ghișeul.ro.

„Ulterior modificării actelor normative specifice, vor putea fi achitate inclusiv plăți aflate în strânsă legătură cu prestarea unor servicii publice, precum contravaloarea pașapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere’, a explicat Octavian Oprea, vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Și în acest moment taxele pentru eliberarea permisului de conducere sau a certificatului de înmatriculare pot fi achitate online, prin transfer bancar în contul instituției, însă această procedură poate dura și până la 24 de ore. Soluția Ghișeul.ro va confirma plata pe loc.

Acum aproape două luni, aceste două taxe au fost majorate cu 30% (pentru permis), respectiv 32% (pentru certificatul de înmatriculare). Aici găsești noile tarife.

Adaugă un comentariu