Un proprietar de Tesla Model 3, fără permis după ce a încercat să modifice viteza ștergătoarelor

Un șofer german a făcut accident încercând să regleze din mers viteza ștergătoarelor mașinii sale Tesla Model 3, operațiune care se face prin sistemul de infotainment.

Citește și:

Tesla Model 3 se depreciază de cinci ori mai greu decât alte electrice

Ești mai rapid decât Tesla Autopilot? Testează-ți reacțiile în acest joc simpatic

Tesla Autopilot, „păcălit’ de o bucată de adeziv să meargă cu 136 km/h (VIDEO)

Tesla a demonstrat în nenumărate rânduri că este înaintea vremurilor sale, chiar dacă uneori a făcut-o într-un mod riscant. Spre exemplu, botezarea pilotului automat cu funcție semiautonomă Autopilot a dus la confundarea sa cu un sistem self-driving, iar asta a cauzat producerea de accidente mortale. Și nu pentru că sistemul nu ar fi avansat, ci pentru că nu este atât de avansat încât să se poată adapta condițiilor de drum… imperfecte.

Însă aici nu a fost vorba despre condusul autonom. Un șofer din Germania, proprietar de Tesla Model 3, a produs un accident de circulație după ce a părăsit carosabilul și a lovit copaci de pe marginea drumului. Cauza producerii accidentului a fost distragerea atenției: acesta căuta setările pentru viteza ștergătoarelor, operație posibilă doar pe ecranul central al sistemului de infotainment al mașinii.

Instanța de judecată a hotărât că operarea sistemului de infotainment al mașinii este similară cu folosirea dispozitivelor mobile, așa că trebuie efectuată în condiții de siguranță. Tesla Model 3 are funcții de comandă vocală suficient de evoluate încât să cuprindă și această operațiune (schimbarea vitezei ștergătoarelor), însă majoritatea utilizatorilor preferă operarea tactilă a comenzilor decât dictarea lor, lucru care poate fi anevoios uneori.

Șoferul a fost pedepsit cu reținerea permisului de conducere și o amendă contravențională de 200 €.

Acest eveniment ne face din nou să ne întrebăm dacă soluțiile tehnologice moderne abordate de producătorii auto nu cumva mai mult distrag atenția șoferului, în loc să asigure mai multă siguranță și mai mult confort la condus.

Adaugă un comentariu