Temperatura și presiunea din anvelope – monitorizare digital

Nokian lansează sistemul digital de monitorizare Intuitu, care face posibilă colectarea datelor despre anvelope în timp real.

Nokian dotează anvelopele inteligente și senzoriale cu o aplicație mobilă care înregistrează datele transmise de acești senzori în timp real, informând constant șoferul cu privire la date vitale, legate de presiunea și temperatura anvelopelor.

Pentru a avea acces la acest sistem, șoferii trebuie să achiziționeze un set de anvelope dotate cu senzori și să instaleze aplicația.

Nokian Intuitu se bazează pe senzori IoT instalați în interiorul anvelopelor. Prima versiune a acestor senzori va transmite date legate de presiunea și temperatura anvelopelor, care vor fi stocate în aplicația mobilă.

Sistemul va fi disponibil într-i primă fază doar pentru anvelopele destinate companiilor agricole și autorităților contractante. Nokian vrea să dezvolte acest sistem pentru întreaga serie de anvelope destinate uzului comercial.

La începutul acestui an Nokian a oferit primele detalii cu privire la anvelopele inteligente care vor intra pe piață în următorii ani.

Cea mai interesantă caracteristică a acestora este abilitatea de a se adapta automat la condițiile drumului, astfel încât să-și prelungească pe cât posibil durata de viață și să garanteze siguranță deplină.

Citește și:

Nokian a cumpărat compania finlandeză Levypyörä

Un nou centru tehnologic dezvoltat de Nokian Tyres în Spania

Adaugă un comentariu