Teribilist cu Audi R8, criticat de poliție: „E demn de milă”. Ce amendă a primit (VIDEO)

Un posesor de Audi R8 a fost amendat de poliție după ce a postat pe Facebook un clip în care conducea cu viteză excesivă. 

Citește și:

Șoferii teribiliști vor fi monitorizați din aer! Poliția Rutieră achiziționează drone

S-a lăudat pe YouTube că a modificat un BMW M4, iar acum bavarezii își vor mașina înapoi

Ar putea fi dificil să te abții atunci când ai pe mână o mașină ale cărei performanțe te pot căra fără efort cu viteze amețitor de mari, cum ar fi un Audi R8. Însă asta, desigur, nu este o scuză ca să o și faci. Și în niciun caz nu te ajuți dacă te filmezi conducând repede pe drumuri publice, mai ales dacă filmarea poate fi folosită ulterior împotriva ta.

Această lecție a învățat-o recent vloggerul britanic Joe Achilles, care s-a înregistrat conducând un Audi R8 pe o porțiune de drum sinuoasă, cunoscută ca fiind periculoasă din cauza lipsei de vizibilitate. Acesta a postat pe profilul său de Facebook clipul, care a fost vizionat atât de către fanii săi cât și de poliție.

În ciuda faptului că imaginile nu arată viteza de deplasare a mașinii, poliția din Derbyshire a făcut demersuri suplimentare pentru a demonstra că șoferul se deplasa cu o viteză mai mare decât cea permisă. Sergentul Adam Shipley explică: „În clipul postat pe Facebook se puteau vedea semne de circulație și marcaje distincte, pe care am putut să le identificăm de asemenea pe aplicația Google Earth Pro. Distanțele dintre semne au fost calculate folosind aplicația, iar durata parcurgerii acestora a fost calculată urmărind fișierul video.’ Deci matematică simplă: viteza=distanță/timp.

Astfel, pe secțiunea de drum cu limită de viteză de 80 km/h Joe Achilles a reușit să atingă și 150 km/h, poliția spune. Prin urmare, a fost amendat cu circa 700 de euro și a primit și șase puncte de penalizare, dar nu înainte să fie criticat de poliție pentru gestul său: „Acest comportament este neglijent, nesăbuit și egoist. (…) Drumurile din Regatul Unit nu sunt circuite și nu ar trebui folosite ca circuite. Să-ți montezi un GoPro pe mașină și să conduci în halul acesta – doar ca să-ți mai atragi câțiva urmăritori pe canalele de socializare – este demn de milă’, a comentat Shipley.

Adaugă un comentariu