Tesla este prima companie auto evaluată la 100 de miliarde de dolari

Tesla a devenit miercuri prima companie din industria auto listată la bursă cu o capitalizare de peste 100 miliarde de dolari.

Valoarea de piață a Tesla este astfel mai mare decât valoarea combinată a companiilor Ford și General Motors.

Depășirea unui nou nivel record pentru valoarea de piață a companiei americane condusă de Elon Musk vine pe fondul unei evoluții fulminante ce a demarat în octombrie după anunțul obținerii unui profit în trimestrul al treilea din 2019. O parte din acest succes se datorează cifrelor pozitive privind producția la uzina sa din China, singura din afara Statelor Unite.

Pe de altă parte Tesla și-a atins ținta anuală de livrări pentru 2019, luând prin surprindere investitorii de pe Wall Street.

Acțiunile costructorului înființat de Elon Musk în 2003 creșteau miercuri, la bursa de la Wall Street, cu 44,11 dolari, sau 8,06%, la 591.31 de dolari/titlu, preț ce-i oferă companiei o evaluare de aproape 107 miliarde de dolari. Acțiunile companiei au marcat o creștere a cotației mai mult decât dublă în ultimele trei luni.

Sursa: hotnews.ro

Modele Tesla pot fi comandate oficial în România. Compania americană a făcut acest anunț recent pe contul oficial de Twitter.

Așa cum ne-am obișnuit compania condusă de Elon Musk preferă să ocolească metodele clasice și apelează pentru comunicare la social media. Așa am aflat că putem plasa comenzi pentru modelele Tesla și din România.

Tesla a anunțat că pot fi date comenzi și din Polonia, Ungaria, Slovenia și România!

taguri
Adaugă un comentariu