Test: vezi în această fotografie un copil pregătit să traverseze?

O fotografie interesantă a început să fie distribuită pe rețelele sociale și pune la încercare capacitatea de reacție a șoferilor. Dar această poză atrage atenția și părinților asupra unui aspect ignorat de multe ori: cum îmbraci un copil pentru a fi văzut în trafic.

Presupunând că un șofer se apropie cu viteza legală de o trecere de pietoni și are o atitudine de condus preventivă ce șanse are să observe un copil pregătit să traverseze? Aici este punctat modul în care este aleasă îmbrăcămintea minorului. Dacă ne uităm la această fotografie remarcăm situația dificilă și perspectiva unui accident:

În următoarea ipostază similară cu situația din prima fotografie copilul este îmbrăcat de această dată cu haine în culori deschise. Și este absolut clar că un șofer care circulă cu viteza legală poate observa din timp prezența copilului la trecerea de pietoni.

Test: vezi în această fotografie un copil pregătit să traverseze?

Iată suficiente motive pentru ca părinții să aleagă cu grijă hainele celor mici mai ales în anotimpul rece atunci când condițiile de vizibilitate scad și condițiile meteo pot înrăutăți situația.

Iată și colajul foto cu cele două fotografii pentru a înțelege și mai bine aceste diferențe:

Test: vezi în această fotografie un copil pregătit să traverseze?

Adaugă un comentariu