Testele Euro NCAP: Scor perfect pentru spanioli și italieni

Șapte noi modele au primit rezultatele testelor Euro NCAP. Este vorba despre Alfa Romeo Tonale, Cupra Born, BMW i4, Kia Sportage, Toyota Aygo X, Mercedes-Benz Clasa T și Citan Tourer.

Din cele șapte, cinci modele au obținut tot atâtea stele. Cap de listă a fost Alfa Romeo Tonale, care a primit cinci stele la general și a fost cotat cu o protecție a pasagerilor adulți de 83%, în timp ce proiecția copiilor a primit un scor de 85%. Pentru protecția pietonilor și a cicliștilor, Tonale a primit 67%, în timp ce pachetul sistemelor de siguranță a fost notat cu 85%.

Cinci stele au fost acordate și pentru modelul electric Cupra Born, dar și pentru Kia Sportage, precum și pentru frații comerciali Mercedes-Benz Clasa T și Citan Tourer.

Surpriza vine din partea bavarezilor, unde BMW i4 a obținut doar patru stele. Din păcate, echiparea standard a sistemelor de siguranță nu a fost suficientă decât pentru un scot de 67%. Din fericire, celelalte rezultate au fost bune: 87% protecție pentru adulți și copii, iar protecția pentru pietoni și cicliști a primit un scor de 71%.

Tot patru stele a obținut și Toyota Aygo X, însă aici vorbim despre un crossover de clasă mini. Chiar și așa, sistemele de asistență au fost cotate mult mai bine decât în cazul BMW, cu 81%.

Toate cele șapte modele testate au fost echipate cu pachetul standard de siguranță și sisteme de asistență.

Adaugă un comentariu