Timbrul de mediu 2013 – Guvernul a avizat noua taxa

Guvernul a avizat introducerea timbrului de mediu care va fi perceput la inmatricularea masinilor. Noua taxa auto se va aplica din 15 martie 2013.

 

Guvernul a anunţat ca noul timbru de mediu va avea o formulă de calcul diferita, care conduce la o crestere in medie de circa 10% a sumei de plata pentru masinile Euro 4 si Euro 3 si o scadere cuprinsa intre 60% si 90% pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro, mergandu-se pe ideea că aceste masini au o durata mai scurta de functionare de la data inmatriculari, rezultand un nivel mai mic de poluare.

Taxa va ramane la aceleasi valori pentru masinile Euro 5, in timp ce pentru Euro 6, hibrizi si masini electrice nu va fi platit nimic. Taxa va avea formule de calcul diferite pentru diesel si benzina.  Timbrul de mediu va fi calculat în principal in functie de emisia de CO2, luat in calcul in întregime pentru timbru faţa de 30% in legea in vigoare.

Timbrul va fi platit o singura data, la prima inmatriculare pe piata din Romania sau la prima transcriere, dar nu si in cazul tranzactiilor civile (mostenire sau partaj). Cei care au platit actuala taxa de poluare nu vor mai plati timbrul de mediu.

Adaugă un comentariu