Pericol pentru șoferii din Timișoara! Una dintre cele mai vechi construcții se prăbușește peste mașini

Șoferii din Timișoara trebuie să fie extrem de atenți când conduc prin tunelurile Bastionului Theresia. Săptămâna aceasta, un fragment masiv din tencuiala tavanului s-a prăbușit peste un Chevrolet care aștepta la coadă la semafor, sub Bastion.

Imaginile șocante au fost surprinse cu camera de bord a autoturismului din spate, care – din fericire – nu a fost afectat de căderea tencuielii. Nici Chevrolet-ul din clip nu pare să fi suferit daune serioase, dar șoferul trebuie să fi tras o sperietură zdravănă.

La câteva secunde după impact, îl vedem pe acesta coborând din mașină pentru a verifica starea plafonului, încercând să înțeleagă ce anume a produs zgomotul puternic. Ulterior, acesta revine la volan și își continuă drumul prin oraș.

 

Citește și

Fanii Dacia sunt UIMIŢI: iată ce motor NOU primeşte Duster! Va fi mai ieftin?

Un șofer le-a prezentat polițiștilor buletinul și a fost amendat cu 4.000 de lei. Ce era în neregulă cu actul…

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Acest număr de înmatriculare este INTERZIS! Şi totuşi îl vedem pe maşini conduse de ŞMECHERI

 

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, le-a dezvăluit jurnaliștilor de la Opinia Timișoarei că există un buget alocat restaurării Bastionului Theresia, lucrări programate să se desfășoare chiar anul acesta. Totuși, este posibil ca birocrația să îngreuneze acest proces: „Vom verifica și despre care alveolă este vorba, pentru că nu toate aparțin de Consiliul Județean Timiș. Mai sunt si care aparțin de Primăria Timișoara‘, explică Călin Dobra.

Bastionul din Timișoara a fost restaurat recent

Construit în perioada 1732-1734, Bastionul Theresia este ultima fortificație de acest fel rămasă intactă în Timișoara. Monumentul a fost restaurat cu fonduri europene între 2008-2010, dar tencuiala a reînceput să se desprindă de pe tavan imediat după finalizarea lucrărilor.

Este vorba despre pereţii din tunelul prin care trec maşinile. Acolo se creează în permanenţă un curent de aer care se pare că a afectat aceste lucrări. Dar totul este încă în garanţie şi firma care a efectuat lucrările va face remedierile necesare‘, declara în ianuarie 2011 Jana Lavrits, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Timiş.

Se pare că remedierile fie nu au avut loc niciodată, fie au fost făcute superficial. Dovada este chiar această filmare înregistrată cu camera de bord:

 

Sursa foto: Opinia Timișoarei

Adaugă un comentariu