Tipic în ultimii ani: vezi un concept tare și nu te prinzi al cărei mărci este. Ca și Geely Galaxy Light, probabil e chinezărie.

Uneori, nici nu se comunică precis dacă e doar concept sau deja mașină de serie. De exemplu: Geely Auto Group tocmai a prezentat ceea ce se cheamă Geely Galaxy Light Concept, un sedan fastback compatibil cu standardele clasei de lux avansate. Prilej de iluminare?

Cu termenii gransios-fantastici în care chinezii își prezintă produsele, ne-am cam obișnuit. Acum, lumina galaxiei a coborât asupra noastră. În fond e vorba despre o limuzină neașteptat și impresionant de elegantă, totat detașată stylistic de luxul convențional. Cât despre sistemul său de propulsie, acesta este de tip plug-in hybrid. Electrificare inteligentă, mai spun chinezii.

Mai aflăm că automobilele premium Geely Galaxy (să înțelegem că va fi o gamă, nu o singură serie?) vor avea la bază o platformă tehnică denumită E-CMA. Cât despre specificul și originalitatea acestui design, cei de la Geely susțin că promovează elementul „ripple' (striații) sub mai multe forme – îl observăm la jante, pe mască, pavilion și tapițerie.

Unii încă ne mai amintim cum apăruseră prin București acum vreo 10-15 de ani niște mașinici parcă asamblate „pe genunghi', a căror siluetă aducea a Citroen ZX Sedan, în timp ce fața era ca de Mercedes Clasa C (W203). Acela era Geely CK 1.5 – prilej de amuzament pentru toți cei care îi observau prezența. Dacă lucrurile merg tot așa, după cum sugerează aspectul lui Geely Galaxy Light Concept, în curând chinezii vor fi cei care vor râde…

Adaugă un comentariu

Articole similare