TOGG: cel mai nou SUV electric vine din Turcia

Un nou SUV cu fler oriental urmează să fie prezentat oficial în prima parte a anului viitor. Modelul 100% electric este dezvoltat de start-up-ul turcesc pe nume TOGG și nu dispune încă de o denumire oficială.

Primul SUV electric construit în Turcia va fi încadrat în segmentul SUV-urilor compacte și ar urma să se lupte cu rivali precum Tesla Model Y sau BMW iX3. Acesta va fi disponibil cu două mărimi pentru acumulatori, care vor asigura o autonomie cuprinsă între 300 și 500 km (WLTP).

Precomenzile pentru acest model vor fi deschise începând din luna februarie 2023. Experiența de cumpărare va fi una exclusiv online, dar clienții vor avea posibilitatea să și testeze mașina în cadrul unor “puncte de experiență”

Dar acest SUV nu este primul vehicul pe care compania turcească îl anunță, fiind deja programate mai multe modele 100% electrice pentru viitor: un sedan compact ce va vedea lumina zilei în 2025, un coupe rezervat pentru 2026 și încă un SUV, de această dată de segment B, programat pentru 2027.

Oficialii TOGG se așteaptă ca SUV-ul compact să fie produs în circa 18.000 de exemplare în timpul an, urmând ca totalul de mașini produse de companie să depășească cifra de un milion până în 2030.

Adaugă un comentariu