Top cinci designeri auto din toate timpurile

Liniile mașinilor ar fi banale fără munca unor designeri. De-a lungul istoriei există nume celebre care s-au remarcat în această industrie. Iată cinci dintre cei mai cunoscuți designeri auto:

Harley Earl

Harley Earl a fost unul dintre cei mai influenți designeri ai epocii sale. Harley Earl a lucrat pentru General Motors și printre mașinile desenate de el se numără Buick Y-Job sau Chevrolet Corvette din 1953.

Battista Pininfarina

Italianul Battista Pininfarina are în portofoliu mașini ca Alfa Romeo Giulietta Spider, un icon al automobilelor italiene. Alte automobile desenate de italian sunt Ferrari 250 GT, Ferrari 250 GT Spider California sau Fiat 1100 TV Coupe. După ani de creat autovehicule, Battista Pininfarina a pus bazele firmei de design auto Pininfarina, celebră în întreaga lume.

Battista Pininfarina

Malcom Sayer

Malcom Sayer a fost un pionier al designe-ului auto deoarece a dat mașinilor sale forma aerodinamică. Jaguar C-Type, D-Type, E-Type și XJ13 poartă semnătura britanicului.

Marcello Gandini

Italianul Marcello Gandini are în portofoliu automobile ca Bugatti EB110, Stratos, Lamborghini Diablo, Lamborghini Miura și Lamborghini Countach. Marcello Gandini are astăzi 77 de ani și lucrează în continuare în domeniu.

Marcello Gandini

Giorgetto Giugiaro

Giorgetto Giugiaro este DESIGNERUL prin excelență. Italianul a reușit să lucreze atât la supercaruri cât și la vehicule populare de zi cu zi. Printre mașinile desenate de Giugiaro se numără Alfa Romeo Giulia Sprint GT, Volkswagen Golf Mk1, Lotus Esprit S1, Fiat Punto, Seat Ibiza, Masseratti Quattroporte, Bugatti EB 218, Renault 21 sau Ferrari GG50. Giugiaro a fost numit Car Designer of the Century în 1999 și a fost inclus în Automotive Hall of Fame în 2002.

giugiaro

Sursă: jalopnik.com

Adaugă un comentariu

Articole similare