Recent lansata Toyota Crown vine ca rezultat al unui amplu efort creativ. Ce altceva mai pregătește Toyota la vârf?

Abordare nouă și neconvențională a designului, tehnologie sub amprenta unui progres semnificativ, caracter premium care ne face să ne întrebăm încotro se va duce Lexus: sedanul Toyota Crown 2023 (vezi știrea publicată ieri) a făcut valuri mari. Și s-ar părea că nu va rămâne singur la vârful gamei Toyota.

Dacă nu vă amintiți de marea surpriză pe care a produs-o Toyota în 2022, revenim pe foarte scurt și vă spunem acum despre ce a fost vorba: marca niponă a prezentat nu mai puțin de 17 concepte deodată susținând că acestea ilustrează viitorul apropiat al gamei Toyota. Am adăugat și o ilustrație de atunci la galeria materialului de față. Dacă ne uităm, ceva care să arate precum Crown 2023 nu se găsea printre aceste concepte, iar asta ne conduce la o singură conclusie: Toyota a arătat 17 aconcepte, dar a realizat mult mai multe pe care nu s-a obosit să ni le prezinte.

Ideea se reflectă și în situația celor trei concepte care au fost dezvăluite strict pe tema vârfului de gamă Crown. Mașina de nuanță cenușie-rechin este un sedan fastback tipic, cu o tratare minimalistă a designului și, implicit, o tușă manifestă de eleganță distinsă. Spre deosebire de așa-numitul sedan (mai degrabă e un crossover) Toyota Crown 2023, silueta sa este mai joasă și are o expresivitate dinamică mai pronunțată. Părerea noastră: dacă acest concept de sedan fastback ar intra în fabricație, nu ar viza aceeași clientelă ca Toyota Crown 2023.

Sub o vopsea de culoare galben-muștar se ascunde un așa-numit Crown Estate concept. Nimic derutant aici, avem de-a face cu un SUV impozant (observați garda la sol considerabilă) care nu lasă dinamismul deoparte și care, asemenea conceptului de sedan fastback, demonstrează cu prisosință că eleganța autentică nu are mare lucru de-a face cu cantitatea de ornamente pe care o pui pe o mașină.

Ajungem la conceptul roșu-ardei numit Crown Sport, pe care mulți dintre cei interesați de design l-ar considera cea mai clieșistică abordare în cadrul trioului de față: este un crossover-SUV premium sportiv a cărui înfățișare sugerează că mașinile concurente vizate ar fi Porsche Cayenne Coupe și Lamborghini Urus. Ținând cont că aici se încearcă sensibilizarea acelei clientele care ia mereu șaorma cu de toate, trebuie să recunoaștem că designerii de la Toyota au reușit să evite crearea unei imagini exagerat (până la exasperant) de opulente și să prezinte un obiect original și interesant pe plan estetic.

Au muncit ceva japonezii ăștia, de acord? Asta ne duce și cu găndul la ideea că toată această muncă nu a fost depusă pentru a rămâne apoi în arhivele de design de la Toyota. Prin urmare, avem toate motivele să ne așteptăm la completarea stratului superior al gamei cu noi și impresionante variante Crown.

Adaugă un comentariu

Articole similare