Toyota dezvoltă un senzor pentru centura de siguranţă care poate detecta un atac de cord

Toyota dezvoltă un senzor care ar putea detecta în timp util simptomele unui atac de cord ale unui conducător auto aflat la volan. Acest senzor va fi ataşat centurii de siguranţă folosită de şofer şi, dacă detectează un posibil atac de cord, va comanda oprirea maşinii.

Acest sistem este în stadiul de proiectare şi testare, Toyota colaborând cu  Michigan Medicine pentru realizarea acestui nou instrument de precizie medicală. Pentru realizarea acestui senzor, cercetătorii vor folosi informațiile medicale oferite de o electrocardiogramă și de alte măsurători specifice. Toate datele vor fi analizate de algoritmii de inteligență artificială. Pe baza lor, senzorul va putea estima corect riscul producerii unui atac de cord.

Citește și

Cea mai tare explicație! De ce nu suportă CTP geamurile electrice la mașini

UIMITOR! Cum își bat joc românii de mașinile altora: „Situații incredibile pe care NU LE-AM CREZUT POSIBILE”

Producătorul nipon estimează că senzorul care poate detecta din timp simptomele unui atac de cord la volan va fi prezentat oficial în anul 2020 când toate testele medicale şi cele de funcţionare pe autoturisme vor avea rezultate pozitive.

Sursa: sciencedaily.com

Compania de cercetare de piață Kantar Millward Brown a lansat, pentru al 12-lea an, analiza „Top 100 BrandZ”, un clasament al celor mai valoroase mărci din lume, în urma căruia a reieșit că Toyota și-a păstrat, pentru a 10-a oară, titlul de cel mai valoros brand auto.

Astfel, valoarea mărcii Toyota a depășit-o în 2017 pe cea a unor branduri auto precum BMW și Mercedes-Benz, care se situează pe următoarele două poziții – marca BMW este evaluată la 24,6 miliarde dolari și se plasează pe locul doi în clasament, în timp ce Mercedes-Benz se situează pe locul trei, cu o valoare a mărcii estimată la 23,5 miliarde dolari.

Citește și

Ce mașini a condus Cristian Tudor Popescu și cum a ajuns la Săndica, după ce i-au furat Rechinul Șoselelor

VIDEO – INSTANT KARMA! A vrut să fie șmecher în trafic, dar s-a trezit fără ușă la mașină!

ANAF scoate la vânzare mașini: de la Dacia Logan la BMW X5

VIDEO – Trei rromi au atacat un motociclist lângă Pitești. Imediat și-au dat seama că au făcut O GREȘEALĂ GROAZNICĂ

Adaugă un comentariu

Cauta masina