Toyota Yaris RS: un Yaris agresiv, pentru toate buzunarele

Toyota a creat o versiune specială pentru Yaris, cu estetică agresivă și specificații decente. Sperăm să o vedem și în Europa în curând.

Citește și:

Au! Ce poți păți într-un accident dacă îți ții picioarele pe bord

Toyota a uimit la începutul anului cu GR Yaris, un hot-hatch care împrumută tehnologii de la versiunea WRC a citadinei și care se mândrește, printre altele, cu cel mai puternic motor cu trei cilindri din lume.

Acum, producătorul nipon pune la dispoziția clienților din Japonia versiunea Yaris RS, al cărei estetic este asemănător cu cel oferit pe GR Yaris, dar care se rezumă la mecanica folosită pentru versiunile de serie mare.

Astfel, Yaris RS este animat de un motor cu trei cilindri, de 1,5 litri, capabil să dezvolte 120 de cai-putere și un cuplu maxim de 145 de Newtoni-metru. Puterea este trimisă exclusiv punții față, printr-o cutie CVT. Cifrele de performanță nu au fost (încă) publicate, însă cu siguranță lipsa celor 140 de cai-putere (GR Yaris are 261 CP) se face simțită.

Toyota nu a spus dacă această versiune de echipare va ajunge și pe piețele din Europa, așa că nu ne rămâne decât să sperăm că succesul lui GR Yaris pe Bătrânul Continent (are deja 6.000 de precomenzi în Europa) va fi un factor decizional.

Adaugă un comentariu