Toyota mai face un recall. 1,43 de milioane de vehicule sunt rechemate în service din cauza airbag-urilor

Toyota a anunțat că va realiza un nou recall. 1,43 de milioane de vehicule sunt afectate la nivel mondial, iar problema a fost identificată tot în dreptul airbag-urilor. Modelele vizate de recall sunt Prius și Lexus CT200h, produse între 2010 și 2012.

Airbag-urile cu probleme nu sunt produse de Takata ci de Autoliv și, conform informațiilor, prezența unor fisuri de dimensiuni reduse în capsele explozive a dus la apariția problemelor.

Conform aceleiași surse, până în acest moment nu s-a înregistrat niciun eveniment grav. Au fost totuși surprinse câteva incidente cu mașini parcate și airbag-uri sărite accidental. În primă fază, Toyota nu a făcut public numele furnizorului, însă reprezentanții Autoliv au ieșit la rampă și au declarat că vor coopera pentru remedierea problemei. Din câte se pare, Toyota împreună cu reprezentanții NHTSA și MLIT au ajuns la concluzia că o simplă brățară aplicată va rezolva problema apărută.

Așa cum era de așteptat, capsele explozive sunt produse de un subcontractor care, bineînțeles, a remediat problema în procesul de producție.

Via | NYTimes

Adaugă un comentariu