Motivul surprinzător pentru care niciun model Toyota nu apare în noul Need for Speed

Electronic Arts a publicat lista tuturor mașinilor ce vor fi incluse în noul joc Need for Speed: Heat, iar fanii au observat că niciun model Toyota nu se regăsește printre ele. Constructorul auto japonez a explicat pe Reddit motivul absenței sale, dar ulterior și-a șters mesajul.

Potrivit comentariului postat de ToyotaUK pe platforma online Reddit, producătorul nipon nu vrea să se asocieze cu lumea curselor ilegale de mașini. „Ne găsiți mașinile în GT Sport, care nu promovează cursele ilegale de mașini‘, au scris reprezentanții brandului.

Deși mesajul a fost șters în scurt timp, mai mulți utilizatori ai Reddit au realizat capturi de ecran, astfel că răspunsul acid al celor de la Toyota va rămâne întotdeauna pe web.

 

Citește și:

România, țara șoselelor blestemate! La noi mor cei mai mulți pietoni și bicicliști

Vinieta de București: Cum îi poți spune Gabrielei Firea ce crezi despre noul său proiect

De senzație! Cum poți să păcălești radarul cu o…rochie

 

Ulterior, reprezentanții Toyota UK au publicat un mesaj oficial pe Twitter, în care – printre altele – recunosc că au greșit folosind cursele ilegale drept argument:

Ne bucură faptul că vreți să ne vedeți mașinile în toate jocurile voastre preferate cu curse și, sincer, ne dorim același lucru. Majoritatea dintre noi, cei din echipa de social media a Toyota UK ne-am îndrăgostit de mașini prin jocuri precum TOCA, Daytona și Gran Turismo. Unul dintre noi chiar are amintiri plăcute cu Pole Position pe Atari!
În mod oficial, Toyota Motor Corporation nu are planuri concrete pentru a-și licenția modelele în niciun alt joc în afară de Gran Turismo Sport, momentan. Când ne întrebați de ce nu apar mașini Toyota în jocurile voastre preferate cu curse, nu vrem să vă răspundem cu un mesaj generic, dar deocamdată suntem limitați în ceea ce putem dezvălui, iar ieri am oferit un răspuns eronat. Suntem nerăbdători să vă împărtășim planurile noastre de viitor imediat ce vom putea face acest lucru. Între timp, indiferent că este vorba despre Gran Turismo Sport, Forza sau Need for Speed, continuați să vă-ntreceți!‘.

Absența mașinilor Toyota din seria Need for Speed nu este un caz izolat. În ultimii ani, modelele constructorului japonez au lipsit și din titluri precum V-Rally 4, Forza Horizon 4 sau Dirt Rally 2.0. Singurul simulator de curse recent în care figurează Toyota este Gran Turismo Sport (GT Sport), motiv pentru care mulți bănuiesc că producătorii jocului și oficialii constructorului auto au încheiat un contract de licență exclusivă.

Adaugă un comentariu