Toyota România recheamă în service peste 1.600 de mașini

Toyota a trimis Autorităţii Nationale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) o notificare pentru o rechemare a maşinilor care circulă în România din cauza problemelor pe care le au la nivel mondial cu airbag-urile Takata.

Este vorba despre 1.639 de autovehicule care au fost comercializate pe piaţa locală. Sunt afectate modelele  Toyota Avensis Verso, Toyota Corolla, Toyota Yaris, Toyota Auris, Lexus SC430 şi Lexus IS.

Ce MAȘINI BUNE poți să cumperi cu doar 5000 EURO!

ATENȚIE! RECHEMARE DACIA: se poate desprinde roata în mers!

“Masinile vizate de aceasta campanie sunt echipate cu airbag frontal pasager (Takata-designated SPI, SPI-2, PSPI-6) care conţine un material
pirotehnic, care poate absorbi umiditatea. Conform unui raport emis de producatorul Takata, materialul pirotehnic s-ar putea degrada, in conditiile
expunerii prelungite la temperaturi si umiditate ridicate. In cazul unui accident in care se declanseaza airbag-ul frontal pasager, materialul pirotehnic neconform poate produce spargerea capsei pirotehnice si declansarea anormala a airbagului. Spargerea capsei pirotehnice poate duce la imprastierea fragmentelor metalice in interiorul habitaclului, crescand astfel riscul ranirii pasagerilor” se arată în documentul trimis ANPC de către Toyota România.

LIVIU DRAGNEA a găsit rezolvarea! Uite de ce e aglomerație pe DN1!

DECIZIA DE ULTIMĂ ORĂ luată de familia lui MICHAEL SCHUMACHER!

Compania mai precizează că nu au fost înregistrate accidente de acest fel în Europa.  Pe site-ul ANPC sunt disponibile seriile maşinilor care trebuie să ajungă în service.

În cadrul scandalului airbag-urilor Takata, peste 28.236 de autovehicule Toyota au fost rechemate în service în România, începând cu anul 2015.

Takata, unul dintre cei mai mari furnizori de componente din industria auto, specializat în airbaguri și sisteme de siguranță pasivă, a cerut să intre în faliment și va fi cumpărat pentru o fracție din ceea ce valora la un moment dat.

taguri
    Raluca Dumitrescu says:

    Buna! Sunt 1639 de masini in 2018. Si 28.000 din anul 2014, in total, in toata campania de rechemare.

Adaugă un comentariu