Trei lucruri mai puțin știute despre pasiunea lui George Coșbuc pentru automobile

George Coșbuc este unul dintre cei mai cunoscuți poeți români ai tuturor timpurilor. Fost poet, critic literar sau ziarist, Coșbuc a avut o pasiune pentru mașini, deși a trăit la începutul erei automobilistice. Iată trei lucruri mai puțin cunoscute despre relația lui Coșbuc cu mașinile vremii:

1. Coșbuc era pasionat de automobilism. Una dintre mașinile pe care o conducea poetul îi aparținea unui moșier din Teleorman pe num Ion Alexandrescu -Stâlpeanu. Era vorba despre un Mercedes Benz Torpedo (printre primele din România) în care scriitorul a fost văzut des prin București în anii 1912-1915.

2. George Coșbuc se întrecea pe sine când era șofer. Acestuia îi plăcea să demonstreze cât e de talentat la volan și făcea, în dese rânduri, demonstrații pentru curioșii ce se adunau ca la urs să vadă “căruța fără cai”.

3. Fiul lui Coșbuc, Alexandru, a murit după un accident petrecut cu acest Mercedes Benz Torpedo. Bara de direcție a mașinii s-a rupt la 60 de km/h și șoferul Stâlpeanu a decedat pe loc. La câteva ore distanță a decedat și Alexandru Coșbuc (19 ani).

Foto: conceptcarz.com

Adaugă un comentariu

Articole similare