Trei motive pentru care mașinile moderne se aseamănă între ele

Au existat vremuri în care automobilele se deosebeau în funcție de marcă. Încă o fac. Pe alocuri. Odată cu multitudinea de modele de pe piață, mașinile au început însă să semene extrem de mult între ele. Cel puțin când vine vorba despre aspect. Iată trei motive pentru care mașinile moderne se aseamănă.

1. Fețe impunătoare

Multe dintre automobile, indiferent că este vorba despre mașini sport sau nu, au un design impunător al măștii din față. Din dorința de a le face cât mai sigure pentru pietoni, producătorii auto folosesc aceleași linii ale designului. De aici și asemănarea între modele.

2. Siguranța

Siguranța este unul dintre factorii hotărâtori când vine vorba despre noile modele. Tocmai de aceea, inginerii sunt nevoiți să respecte anumite standarde. Și tocmai de aceea, când vine vorba despre designul interior, multe dintre automobile arată asemănător întrucât este nevoie de spațiu pentru airbaguri.

3. Aerodinamică

Aproape orice model nou are un fund bombat. Totul este pentru aerodinamică. O mașină mai înaltă în spate va consuma mai puțin combustibil și frecarea cu aerul va fi minimă.

Vezi AICI IMAGINI!

Adaugă un comentariu

Articole similare