Tripleta completa: Citroen prezinta la Geneva cel mai mic model din gama

Dupa ce Peugeot a anuntat noul 108, iar Toyota a oferit prima imagine teaser a lui Aygo, iata ca este randul Citroen sa ofere informatii si primele imagini cu mezinul gamei sale, C1.

Ca si fratii sai, C1 va fi disponibil atat ca model cu cinci portiere, cat si ca model cu trei portiere, introducand insa si o versiune decapotabila botezata Airscape. Cu o lungime de 3,46 metri si o raza de bracaj de 4,80 metri, C1 este extrem de bine adaptat la traficul citadin. Maimult, cu o masa de numai 840 kg, Citroen C1 isi permite sa fie agil si foarte eficient.

Ca si in cazul lui Peugeot 108, C1 va fi didponibil cu doua motorizari pe benzina, una de 1,0 litru/68 CP si una de 1,2 litri/82 CP. Acesta din urma permite atingerea unui consum mediu de 4,3 l/100 km/h, fara a face compromisuri cu performantele dinamice: acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza 11,0 secunde. Disponibila pe motorizarea de 1,0 litru, cutia robotizata ETG (Efficient Tronic Gearbox) permite schimbari de trepte si o pornire de pe loc mult mai line decat generatiile anterioare de cutii robotizate.

Si in materie de tehnologie, noul C1 a fost adus la zi, putand fi dotat cu un sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inci, care permite replicarea ecranului telefonului mobil pe ecranul masinii, pentru mai multa comoditate si rularea aplicatiilor de mobil pe ecranul masinii (spre exemplu, un program de navigatie ca Google Maps).

Adaugă un comentariu