Tu știi ce adâncime are profilul anvelopei tale?

Mulți dintre șoferi știu cum trebuie să arate o anvelopă în stare bune, dar câți dintre noi o și verifică regulat pentru ca adâncimea profilului să fie optimă? Un studiu realizat de Nokian a scos la iveală faptul că un număr ridicat de șoferi nu verifică niciodată profilul anvelopei.

De aceea, Nokian a dezvoltat un sistem denumit SnapSkan, ce poate informa șoferii cu exactitate despre starea anvelopelor sale. SnapSkan este o modalitate complet nouă de a măsura adâncimea benzii de rulare și siguranța anvelopelor, rapid și eficient, mulțumită tehnologiei de scanare 3D. Scanerul drive-over automatizat „citește’ anvelopele, în timp ce o cameră identifică vehiculul pe baza numărului de înmatriculare. Când scanarea este completă, șoferul poate opta pentru un raport personalizat al anvelopelor, livrat prin SMS sau e-mail, gratuit, indiferent de marca anvelopelor montate pe mașină. Nu este necesară instalarea suplimentară pe vehicul a niciunui alt echipament. Servicul SnapSkan va fi prezent pe rutele zilnice ale șoferilor în diferite locații, precum parcările.

SnapSkan are la bază o tehnologie de scanare 3D de înaltă clasă și poate fi utilizat de automobiliști pe rutele parcurse zi de zi. Serviciul este gratuit și rapid, iar măsurarea benzi de rulare devine o grijă în minus pentru deținătorii de autovehicule și urmărește să îmbunătățească siguranța a milioane de participanți la trafic.

Adâncimea profilului anvelopei – cauză pentru 25% din accidente

Studiile arată că aproximativ 25% dintre accidentele legate de anvelope au loc din cauza faptului că adâncimea benzii de rulare a anvelopei este sub nivelul minim. Calitatea anvelopelor și adâncimea benzii de rulare a anvelopei afectează în mod semnificativ siguranța la volan, din punct de vedere al distanței de frânare și al caracteristicilor privind rezistența la acvaplanare.  Utilizarea unor anvelope în stare adecvată oferă șoferului, cât și celorlalți participanți la trafic, mai mult timp de reacție și mai mult spațiu de manevră. Noua tehnologie SnapSkan face ca monitorizarea nivelului de siguranță al anvelopelor să fie rapidă și facilă, informațiile fiind trimise posesorului autovehiculului pe cale electronică, acesta știind astfel când trebuie să reacționeze față de starea anvelopelor.

 

Adaugă un comentariu