Tu te simți agasat de flash-uri în trafic? Cea mai elegantă soluție să nu mai apelezi la acest truc și să ți se facă loc

Flash-urile în trafic par a fi fost inventate în România. Mii de șoferi apelează la acest semn pentru a-și face cunoscută intenția faptului că se grăbesc și pentru ca nimeni să nu le stea în cale. Cum ar putea fi însă înlocuite flash-urile?

Mulți dintre conducătorii auto din România simt nevoia să dea flash-uri când au în față un automobil care se deplasează cu o viteză mai mică decât a lor. Cu toate acestea, gestul este considerat nepotrivit de către alți participanți la trafic și nepoliticos. Și totuși, ce e de făcut?

Semnalizează stânga

Cea mai simplă soluție pentru a arăta că intenționează să depășească ar fi ca un conducător auto să semnalizeze stânga, fără a-l “agasa” pe cel care circulă în fața sa și fără să-l orbească cu flash-urile repetate. Aceasta este, de altfel, și cel mai legal și elegant mod cu putință.

Cum reacționează românii la flash-uri?

E destul de clar că destul de mulți șoferii se simt agasați când “li se atrage atenția” cu flash-uri. Pe un forum, mai mulți conducători auto și-au exprimat nemulțumirea.

“Dacă mă exasperează cu flash-urile, îi trag o frână serioasă”, a scris un șofer. Un altul a adăugat: “Îi ignor în primă fază. Dacă insistă, pișc puțin frâna cât să se aprinda becurile de frână. Dacă insista mai mult, frână de motor. Dacă e chiar ultimul nesimțit, merg în paralel cu ala din dreapta + avarii”.

Uite cum dau românii flash-uri!

    Gigi Crucitu' says:

    Sa inteleg ca cei care primesc flash-urile sunt de la cei din spate si ei merg ca taranii pe banda a adoua, care este numai pentru depasiri? Pe asta i-a fatat ma-sa pe banda a doua

    Dragos says:

    Semnalizarea cu flash-urile se practica in toatra lumea, nu a fost inventata in Ro. Pe de alta parte prin Codul Rutier trebuie sa lasi cale libera unei measini care merge mai repede ca tine, chiar daca asta ar insemna depasirea limitei legale de viteza. Deci, daca un sofer nu vede ca are in spate o masina care vrea sa meaga mai repede ca el, nu trebuie sa se supere ca este atentionat prin flash-uri, ci trebuie sa elibere banda, chiar daca se deplaseaza mai repede decat cei de pe benzile din dreapta.

Adaugă un comentariu

Articole similare