București: Uber a deschis cel mai mare centru de asistență din Europa Centrală și de Est

Uber dovedește că are mare încredere în potențialul serviciilor de ridesharing pe piața din România. Compania americană a deschis în București cel mai mare centru de asistență din Europa Centrală și de Est, destinat șoferilor și curierilor cu care colaborează.

Întins pe o suprafață de 320 metri pătrați, în Pipera, noul spațiu deschis de Uber este menit să-i sprijine pe șoferi și curieri în procesul autorizării, conform noii legislații. Echipa este formată din 11 reprezentanți ai unor școli acreditate. Potrivit estimărilor companiei, aceștia ar putea oferi consultanță unui număr de 2.500 de șoferi săptămânal.

 

Citește și:

O șoferiță acuză: Am plătit pentru 50 litri de benzină, deși rezervorul mașinii are doar 45

Țeapă pe autostradă! Cum îi păcălesc hoții pe șoferi, în drum spre Constanța

 

Experții le vor furniza șoferilor și curierilor Uber toate informațiile necesare pentru a obține certificarea în calitate de șoferi profesioniști și alte atestate din domeniu.

Această investiție vorbește despre angajamentul nostru față de România, unde vedem foarte mult potențial. În ultimii 4 ani, am lansat serviciul de ridesharing în cinci orașe și am adus serviciul de livrare de mâncare Uber Eats și Uber Green, cu 100% mașini electrice. Pe termen mediu și lung, ne propunem să devenim o platformă multimodală, pentru ca atunci când vei deschide aplicația, să ai acces la toate opțiunile de transport – fie Uber X, trotinete și biciclete electrice, taxi sau transport în comun‘, a declarat Ash Kebriti, General Manager Uber pentru Europa Centrală și de Est, citat de start-up.ro.

De asemenea, Kebriti a subliniat faptul că Uber își dorește să colaboreze cât mai mult cu autoritățile locale, în încercarea de a soluționa problemele legate de trafic și poluare: „Avem datele și tehnologia necesare‘.

Serviciile de ridesharing au fost reglementate în România printr-o Ordonanță de urgență adoptată pe 25 iunie 2019.

 

Sursa: start-up.ro / Sursa foto: Elliott Brown, via Flickr

Adaugă un comentariu