Uber şi Armata SUA vor o mașină zburătoare cu decolare și aterizare verticală

Oficiali ai Uber şi ai armatei SUA testează o tehnologie care ar putea fi folosită la maşinile zburătoare. Este vorba despre decolarea și aterizarea pe verticală, extrem de utilă în orașele aglomerate.

Reprezentanţi ai companiei Uber şi ai Direcţiei de Cercetare, Dezvoltare şi Inginerie a US Army au declarat că vor cheltui în jur de 1 milion de dolari pentru a dezvolta şi testa prototipurile unui sistem care ar fi folosit pe un vehicul vertical care poate decola şi ateriza.

Un obiect misterios’ a căzut din cer pe o mașină la Craiova

Asta e cea mai mare păcăleală! Vezi cum te așteaptă polițiștii pe străzile patriei | VIDEO

“Primul nostru proiect finanţat în comun ne va ajuta să dezvoltăm o tehnologie care să permită o călătorie mai silenţioasă şi mai eficientă. Vedem acest proiect ca primul din multe altele şi aşteptăm cu nerăbdare colaborarea continuă cu laboratorul de inovaţii care va face uberAIR o realitate”, a explicat Eric Allison, şeful Uber Elevate.

La finele anului 2016, oficialii Uber promiteau mașini zburătoare. Uber își dorește ca serviciul său de taxiuri zburătoare să funcționeze ca o rețea de aeronave electrice ușoare care decolează și ateriza pe verticală, de pe heliporturile urbane și acoperișurile zgârie-norilor.

Adaugă un comentariu