Ultima funcție introdusă de către Waze. Cum îi ajuta aceasta pe conducătorii auto?

Waze este una dintre cele mai populare aplicații din lume. Aceasta a devenit cunoscută la nivel mondial datorită informațiilor pe care șoferii le obțin din trafic în timp real.

Din dorința de a spori siguranța drumurilor europene, aplicația deținută de Google a intrat într-un parteneriat cu European Emergency Number Association (EENA), astfel că a luat naștere un nou sistem de intervenție urgentă, care ar trebui să sporească siguranța pe drumurile din Europa.

Cum funcționează sistemul?

Utilizatorii trebuie să conducă având aplicația pornită, astfel încât această să colecteze pasiv date despre trafic, pe care să le ofere și celorlalți parteneri de drum. Astfel, atunci când wazerii întâlnesc un eveniment de circulație vor raporta acest lucru și serviciile de urgență vor primi o notificare și vor folosi datele din aplicație pentru a-și planifica ruta și pentru a-și scurta timpii de intervenție.

‘Waze a avut întotdeauna scopul de a conecta utilizatorii și de a le îmbunătăți experiența de condus’, spune Adam Fried, de la divizia Global Partnerships a Waze, citat de digitaltrends.com.

Alexis Gizikis, de la EENA, a adăugat: ‘Datele de la Waze pot îmbunătăți modul de lucru al celor care intervin în situații de urgență, iar noi sperăm că acesta va deveni și un canal dublu de comunicații între cetățeni și autorități”.

Adaugă un comentariu