Acesta este primul autobuz electric care a traversat Transfăgărășanul

Primul autobuz electric testat timp de aproape o lună pe un traseu al Regiei Autonome de Transport București a reușit să traverseze Transfăgărășanul cu o singură încărcare a bateriei.

SOR este primul autobuz electric testat timp de aproape o lună pe un traseu al Regiei Autonome de Transport București, cel al liniei 104. Acesta a testat cel mai spectaculos drum din România și a ajuns la Cabana Bâlea Lac cu mai mult de 20% din baterie, iar pentru coborâre a încărcat bateriile la peste 60% pentru a ajunge la Sibiu.

Traseul nu a fost deloc ușor pentru că pe drum s-au aflat vehicule care transportau lemne. Autobuzul a fost condus de Vener Rus, unul dintre cei mai vechi șoferi ai RATB.

Autobuzul SOR EBN 10.5, fabricat de cehii de la SOR Libchavy este dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalație electrică Cegelec și acumulatori Winston Battery/Lithium-ion. Autovehiculul are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore și o autonomie extra-urbană de 250 de kilometri.

Autobuzul a fost testat în luna martie pe străzile din București, pe traseul liniei 104 între ‘Cora Pantelimon’ și ‘Piața Operei’. În zilele următoare, autobuzul va continua testele în Timișoara, Arad sau Oradea, scrie Agerpres.

Vezi AICI IMAGINI!

Adaugă un comentariu