Un expert în robotică nu dă speranțe mașinilor autonome: “Șofatul este mult mai complex decât aviația”

Într-o lume în care viitorul pare să fie al mașinilor autonome, există și voci avizate care nu dau prea multe șanse acestor proiecte. Missy Cumming, un cunoscut cercetător în robotică, este de părere că “șofatul este mult mai complex decât aviația”.

Missy Cumming, un cunoscut cercetător american în robotică și directorul Laboratorului Duke pentru Oameni și Autonomie, nu crede că a venit momentul pentru ca mașinile autonome să fie lansate.

Mediul rutier este mult mai dens. Când ești în cer, nu prea sunt multe avioane pe lângă tine. Dar se pot întampla enorm de multe într-un mediu de condus urban: mașini, oameni, biciclete. Iar oamenii sunt sensibil mai puțin antrenați decât în aviație’, a declarat Cummings, într-un interviu acordat autonews.com.

Aceasta a adăugat: “Nu e nevoie de prea multă practică pentru a lua permisul de conducere și nu ne transformăm într-o societate în care este nevoie să faci cursuri șase luni pentru a putea utiliza o masina autonomă. Trebuie să ne asigurăm că oricine, cu vârste cuprinse între 16 și 96 ani, poate utiliza aceste mașini”.

Totodată, Missy Cumming a declarat că acum lucrează la un studiu pentru a vedea comportamentul pietonilor în raport cu mașinile autonome.

    Markus says:

    A mai fost unul, Edison, care nu dadea sanse folosirii curentului alternativ. Oricum de “expertul” asta nu are nimeni nevoie. Nu peste mult timp masinile autonome vor face legea iar permisele de conducere vor deveni o amintire enervanta.

Adaugă un comentariu