Un Ford Model 48 pleacă spre Monte Carlo pentru celebrarea victoriei lui Petre Cristea

În anul 1936, echipajul format din Petre Cristea și Ionel Zamfirescu reușeau să aducă steagul României pe culmile succesului în motorsport. Cei doi s-au impus în Raliul Monte Carlo, devenind prima victorie românească în Principat și, totodată, prima victorie Ford în cursa monegască.

Petre Cristea a concurat cu un Ford Model 48 modificat masiv pentru a se putea duela cu mașinile mult mai puternice. Dar timpul s-a scurs, iar mulți au uitat de victoria lui Cristea din Principat. Nu și Gabrile Bălan, un pasionat al mașinilor clasice.

Acesta a achiziționat în urmă cu un an un Ford Model 48 V8 Roadster DeLuxe, iar sâmbătă, 6 februarie, va demara către Monte Carlo pentru a celebra 80 de ani de la victoria echipajului românesc.

Sub capota exemplarului fabricat în 1935 se află un motor V8 de 3622 cmc capabil să producă 85 CP și 195 Nm. Resursele sunt puse pe șosea prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu trei rapoarte. Viteza maximă cu care poate rula acest Model 48 este de 140 km/h, însă Gabriel Bălan ne-a anunțat că nu are de gând să ruleze atât de rapid până la Monte Carlo.

Am stat și noi de vorbă cu proprietarul superbului Ford Model 48, iar pe parcursul călătoriei vă vom ține la curent cu evoluția sa. 

Urmărește interviul cu Gabriel Bălan și al său Ford Model 48

Adaugă un comentariu