Un pas mic pentru Subaru, un S mare pentru doritorii de sportivitate: Subaru BRZ tS. Chiar, mai știți ce însemna STi?

Puține vești bune mai primesc adepții sportivității auto tradiționale în plin elan al erei electrificării, dar, totuși, cineva s-a mai gândit și la ei. Cine să fie? Subaru! Pe 23 iulie, în plină Californie (statul fițelor cu Prius și alte vehicule etichetate „eco') a debutat Subaru BRZ tS, o nouă versiune cu accent sportiv bine evidențiat a seriei de coupe-uri clasice produsă de marca niponă.

Veștile bune: sistemul de frânare este furnizat de Brembo, iar motorul a fost perfecționat de departamentul STi. Pentru cine a uitat ce vrea să spună indicativul acesta (altă dată celebru și inclus în denumirea variantelor sportive Impreza WRX STi), îl vom cita în forma completă: Subaru Tecnica International. Am mai notat la mașină prezența unor amortizoare Hitachi dedicate și a pneurilor cu secțiune joasă Michelin Pilot Sport 4 (format 215/40 R18 ).

Deliciul acestui „main course' servit de Subaru: desigur, motorizarea aspirată de 2,4 litri și 228 CP cuplată la o cutie de viteze manual cu 6 trepte. Transmisia include un binevenit diferențial Torsen cu alunecare limitată (nu pierdeți din vedere că seria BRZ a încălcat regula sfântă a tracțiunii integrale Symmetrical AWD – tipică Subaru, oferind tracțiune numai pe roțile din spate).

Pe lista de dotări moderne a lui Subaru BRZ tS se regăsesc lucrușoare de felul dispozitivelor EyeSight Driver Assist Technology, Adaptive Cruise Control, Pre-Collision Braking System, Lane Departure and Sway Warning și Lead Vehicle Start Alert. Știm, asta dă bine la CV, dar mai știm că decizia de cumpărare va fi determinată, mai degrabă, de comportamentul spontan și ager al mașinii, cu pronunțată tentă lightweight, de caracteristica de cuplu viguroasă și fin-progresivă pe o plajă largă de turație și de sunetul unic al motorizării cu configurație boxer (hello, Porsche!). Siglele STi și tS prezente pe ici, pe colo, ar putea, de asemenea, să sensibilizeze…

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare