Una caldă, una rece: Renault este cel mai performant brand de mașini electrice în 2015

Astăzi, Renault a anunțat un program prin intermediul căruia va rechema în service 15.800 de mașini pentru schimbarea sistemelor de filtrare. Vestea a venit în urma unor controale efectuate de inspectorii francezi ca urmare a unor teste în cadrul cărora s-au înregistrat emisii peste limita admisă.

Totuși, Renault este prietenos cu mediul înconjurător. Asta dacă ținem cont de faptul că în 2015, constructorul francez a fost cel mai performant brand de mașini electrice din Europa. Producătorul din Hexagon a vândut 23.086 de mașini 100% electrice. În altă ordine de idei, una din cinci mașini vândute de Renault a fost una cu emisii zero.

Cel mai bine vândut produs a fost Renault ZOE, cu 18.453 de unități vândute. Doar în Franța, Renault a vândut 10.670 de mașini electrice, ceea ce se traduce prin 48,1% din numărul total de vehicule cu emisii zero comercializate în Hexagon în 2015. Ajutorul oferit de statul francez a avut un rol foarte important în decizia clienților de a pleca din showroom cu o mașină electrică.

Renault Kangoo ZE a fost cea mai bine vândută utilitară electrică din Europa cu 4.325 de unități comercializate.

Adaugă un comentariu