Surpriză: Una din cele mai mari fabrici din industria auto face angajări în România

Una din cele mai mari fabrici din municipiul Sibiu, Continental, continuă să facă angajări în perioada de pandemie şi este printre puţinii angajatori care îşi testează salariaţii de COVID-19, prin metoda aplicată şi pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a declarat vineri reprezentanta companiei, Alice Nistor.

Fabrica Continental din Sibiu este cea mai mare din Zona Industrială Vest a municipiului, cu 4.500 de angajaţi. Deşi şi-a restrâns activitatea în această perioadă, fabrica a continuat să angajeze oameni şi nu a disponibilizat pe nimeni.

Angajările continuă. Căutăm atât ingineri, programatori, cât şi tehnicieni specializaţi în instalaţii, electrotehnică şi chiar recrutăm pentru o brigadă de pompieri a Continental Sibiu. Bineînţeles, procesul de recrutare a fost adaptat circumstanţelor şi interviurile se desfăşoară strict online”, a explicat Alice Nistor.

“Fabrica de componente electronice din Sibiu a suspendat temporar activitatea pe majoritatea liniilor de producţie între 30 aprilie şi 10 mai. Pentru angajaţi, acest lucru înseamnă, în funcţie de situaţia fiecăruia: concediu la cerere, plată în avans pentru zile de lucru care vor fi recuperate ulterior sau, în unele cazuri, şomaj tehnic. Anumite linii de producţie au continuat să funcţioneze însă fără întrerupere astfel încât compania să îşi poate îndeplini obligaţiile de livrare. În restul departamentelor, activitatea a continuat normal. Cei mai mulţi dintre angajaţii care ocupă funcţii administrative, precum şi majoritatea celor din centrul de cercetare şi dezvoltare, acolo unde activitatea o permite, au posibilitatea de a lucra de acasă pentru o perioadă extinsă de timp”, a mai precizat reprezentantul uzinei.

Sursa: agerpres.ro

Adaugă un comentariu