Una dintre din culmile creative ale trecutului a impulsionat materializarea lui Bugatti Chiron Super Sport 57 One of One.

Nu tot ce se întâmplă conform inevitabilei determinări cauză-efect respectă riguros cronologia convențională. Este adevărat că Bugatti Type 57 SC Atlantic a inspirat crearea unicului exemplar actual Bugatti Super Sport 57 One of One, însă faptul a intervenit pe căi imposibil de anticipat, între prezentările celor două automobile trecând 87 de ani.

Bugatti Type 57 SC Atlantic, o capodoperă atemporală semnată Jean Bugatti, mai are puțin și împlinește 90 de ani. Acest coupe a polarizat neîntrerupt imaginația esteților și pasionaților de automobile, fiind considerat cel mai valoros și exclusivist automobil din lume (numai patru exemplare au fost asamblate între 1936 și 1938). Multe dintre caracteristicile sale de design, inclusiv aripioarele cu șuruburi care se întind pe mai toată lungimea caroseriei, au ajuns să fie incluse în ADN-ul designului modern Bugatti. Dar această mașină nu va rămâne doar o referință pentru echipa de design Bugatti: o clientă a vrut să ducă lucrurile mai departe, creând propriul ei tribut adus emblematicului Atlantic. Totodată, rezultatul strădaniei respective, un Chiron Super Sport cu personalizare rafinată, a devenit prima sa achiziție Bugatti. Așa a prins formă „57 One of One'.

În urmă cu douăzeci de ani, clienta – pasionată de automobile dintotdeauna – a văzut pentru prima dată un Type 57 SC Atlantic. „Îmi amintesc ziua de parcă ar fi fost ieri. Am vizitat Muzeul Auto Mullin din Oxnard și acolo era, unul dintre cele trei exemplare care au mai rămas, strălucind pe un piedestal. M-am îndrăgostit de el chiar din a doua secundă.'

Dorința de a avea propriul ei Bugatti s-a împlinit două decenii mai târziu, când soțul – posesor de Bugatti care împărtășește aceeași pasiune și dăruire pentru mașini – a surprins-o de ziua ei de 70 de ani cu o invitație personală de la Bugatti pentru a veni la Molsheim, în Franța, și a configura propriul ei Chiron Super Sport. Cu amintiri din acea călătorie la Oxnard și cu multă pasiune și entuziasm, ea a descoperit casa lui Bugatti pentru prima dată. Jascha Straub, designer principal al ehcipei Sur Mesure de la Bugatti, a fost prezent pentru a-i expune istoria extraordinară legată de Château Saint Jean și de marca Bugatti.

„În timpul vizitei sale, când am trecut pe lângă un model la scară al lui Bugatti Type 57 SC – primul Atlantic și exact cel pe care îl văzuse cu toți acești ani în urmă – am simțit o sclipire, arătând că aceasta este direcția în care ar trebui să lucrăm. De ani de zile visez să reinterpretez această icoană, așa că aveam deja propriile mele idei despre ceea ce aș face pentru a onora cea mai elegantă mașină proiectată vreodată. Asta însemna că imediat puteam să ne așezăm și să începem definirea designului, conturând această viziune împreună', a spus Straub.

Hendrik Malinowski, Managing Director la Bugatti Automobiles, a declarat: „Când creăm o mașină personalizată conform exigențelor unui client, căutăm întotdeauna să aducem un omagiu moștenirii noastre bogate. În fond, pentru a primi o parte din această moștenire a venit clientul la noi. O creație precum „57 One Of One' este potrivirea perfectă pentru oferta noastră Sur Mesure, aducând un client pasionat cu idei îndrăznețe împreună cu echipele noastre de proiectare și inginerie nelimitat de creative și talentate. Rezultatul este un nou capitol uluitor din legenda lui Type 57 SC Atlantic; autentic, frumos și definit în spiritul originalului creat de Jean Bugatti. Type 57 SC Atlantic va fi întotdeauna o icoană și acest ultim omagiu poate îi sta cu mândrie alături'.

Adaugă un comentariu

Articole similare