Undeva, între A3 Sportback facelift și Q3, îl întâlnim pe Audi A3 allstreet – adică un Audi A3 trecut la dresscode de aventură.

În 2024, înălțarea cu câțiva centimetri de gardă la sol a unui automobil de stradă tipic pentru a obține un crossover cu nuanțate trimiteri la off-road nu mai este o noutate. Audi, care a început să facă astfel de lucruri cu seria A6 (clasa mare) încă dinainte de a se apuca să facă SUV-uri propriu-zise, apoi a făcut-o și cu A4 (clasa medie), ni-l oferă, mai nou pe Audi A3 allstreet, la nivelul clasei compacte.

Audi A3 allstreet are garda la sol cu 3 cm mai mare decât aceea a unui Audi A3 Sportback cu suspensie normală. „Încă de la prima vedere, Audi A3 allstreet iese în evidență față de restul familiei A3', spune Stephan Fahr-Becker, Team Leader of Exterior Design la Audi AG. „În calitate de crossover premium de clasă compactă, are un aspect complet unic. S-a recurs la elemente de design specifice pentru a sublinia și mai mult garda la sol mărită a vehiculului'.

Obiectivul stilistic al temei Audi A3 allstreet a fost atins, printre altele, printr-o accentuare pe verticală a măștii Singleframe de culoare negru mat. Grila mare octogonală a radiatorului, cu structura în fagure, este situată mai sus decât la A3 Sportback, aducând crossover-ul mai aproape de modelele Q. Specific pentru Audi A3 allstreet, trei fante subliniază masca frontală, evidențiind tușa off-road al mașinii. În față, aceste fanta sunt integrate în buza distinctă a spoilerului, care amintește de un scut de protecție, iar în spate, le găsim în difuzorul aerodinamic, ca parte a barei de protecție spate cu stil robust.

Spatele reflectă, la rândul său, tema prizelor de aer trapezoidale frontale: cadrul lor dublu cu contrast ridicat, din argintiu Selenite și Gri Manhattan, creează un efect puternic, dând lui Audi A3 allstreet un aspect incisiv. Același lucru este valabil și pentru ornamentele întunecate ale hayonului și ornamentele din zonele inferioare ale ușilor. Acestea vizualizează garda la sol crescută și, de asemenea, subliniază lungimea vehiculului. Șinele standard de acoperiș difinesc și mai distinct linia pavilionului. În același timp, ornamentele largi ale pasarajului roții în Manhattan Grey scurtează vizual ampatamentul. Acest lucru îi conferă lui A3 allstreet un aspect sportiv și robust. Roțile standard de 17 inchi sunt găzduite în pasajele roților, ceea ce le face cu o dimensiune mai mare decât la A3 Sportback. Roțile cu diametrul de 18 și 19 inchi sunt disponibile opțional.

Ca ultimă subtilitate de stil, noră că 15 mm din plusul de gardă la sol al lui Audi A3 allstreet este obținut din suspensia specifică, ceilalți 15 mm venind din formatul anvelopelor. În total, vorbim așadar despre o gardă la sol mărită cu 30 mm.

Adaugă un comentariu

Articole similare