Uneori e plăcut să visezi monștri. Dacă sunt ceva de felul roadsterului Zagato Mostro Barchetta, cu atât mai bine!

Cel mai recent rezultat al parteneriatului de decenii dintre Zagato și Maserati se numește Mostro Barchetta. Există și o explicație destul de sănătoasă pentru care mașina se numește (în traducere) „monstrul', deși arată înfiorător într-un sens bun al termenului.

Originea numelui datează de prin 1957, când atelierul italian a asamblat primul Maserati 450S Coupe Zagato. Faptul a fost urmat de realizarea unei variante cu specific competițional destinat participării la cursa de 24 de ore de la Le Mans, la a cărui concepție a participat inginerul specializat în aeronautică Frank Costin. Proiectul a fost inițiat ca urmare a solicitării lui Sir Stirling Moss, pilotul britanic ajungând la un moment dat să observe: „e frumos ca un monstru!'.

Noul roadster Zagato Mostro Barchetta constituie varianta descoperită a lui Mostro Zagato powered by Maserati, un coupe senzațional prezentat cu prilejul exclusivistului eveniment anual de la Villa dEste, ediția din 2015.

Zagato Mostro Barchetta are o structură de tip monococă din material compozit armat cu fibre de carbon (cea mai avansată tehnologie lightweight disponibilă în zilele noastre) și cântărește 1200 kg în condițiile în care are sub capotă propulsorul V8 de 4,2 l și 420 CP de proveniență Maserati. Distribuția față/spate a masei este perfect echilibrată, iar transmisia integrează o cutie de viteze mecanică având comandă secvențială și 6 trepte.

Adaugă un comentariu

Articole similare