Update: Utilizarea radarelor din autovehicule fără înscrisurile Poliției va fi interzisă

Update: Comisia de juriști a Camerei Deputaților a aprobat proiectul care interzicea polițiștilor să folosească aparatele radar din mașini neinscripționate sau fără să poarte uniforma specifică. Mai mult decât atât, nici măcar pistoalele cu laser nu vor putea fi folosite dacă polițistul este la mai mult de zece metri de mașina de poliție inscripționată cu însemnele specifice.

Dacă bei trei BERI poți să te mai urci la volan? Răspunsul poate fi surprinzător

Arată BRICI! Ce mașină a lansat AUDI

UIMITOR: aşa arată DACIA DUSTER de LUX! Când o vom vedea pe străzi

Va exista și o presemnalizare a acestor radare, pe lângă faptul că polițiștii nu vor mai avea voie să se ascundă în mașini neinscripționate sau să nu poarte uniforma când încearcă să prindă șoferii depășind limita legală de viteză în localități și în afara acestora.

ATENŢIE! Se modifică CODUL RUTIER! Iată ce trebuie să ştii

Aceeași decizie include și posibilitatea plătirii unei amenzi rutiere la jumătate din cuantumul său în primele 15 zile de la momentul în care șoferul o primește. Proiectul de lege a fost adoptat deja de senat și acum se bucură și de susținerea comisiei juridice din Camera Deputaților.

Nu vă bucurați încă, deoarece trebuie să treacă și de deputați. Votul este programat pentru miercuri, 27 iunie 2018.

TRUCUL neștiut prin care reduci consumul, deși mergi cu aerul condiționat pornit

Utilizarea radarelor din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive, va fi interzisă, este stabilit într-un document adoptat marți în Parlament, la nivel de comisie.

INCREDIBIL! Ce scăpare în legislaţie! Cum poţi să scapi de măsura prin care ţi se reține permisul

TOŢI ȘOFERII trebuie să ştie asta: are voie poliţistul să verifice POLIŢA RCA?

Proiectul a trecut deja de Senat la începutul lunii martie și urmează a fi votat în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională.

Mergi cu 160 km/h şi vântul bate cu 120 km/h – CU CÂT TE PRINDE RADARUL? Ce răspunde Poliţia

Proiectul de lege mai prevede că dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei trebuie utilizate la o distanță maximă 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere.

Constatarea contravențiilor cu privire la faptele care încalcă dispozițiile privind limitele de viteză va fi numai cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau a mijloacelor tehnice omologate și verificate metrologic, consemânându-se aceasta în procesul-verbal de constatate a contravenției. Procesul-verbal va putea fi încheiat și în lipsa contravenientului, după stabilirea identității conducătorului de vehicul, menționându-se aceasta în procesul-verbal, fără a fi necesară confirmarea faptelor de către martori.

Volkswagen CC este cea mai dorită maşină second! Dar merită banii?

Sursa: profit.ro

    Toni says:

    Bravo! In sfarsit sa se termine cu vanatoarea asta…..pititi…cu pistoale in masini neinscriptionate si cu folie neagra pe toate geamurile…

Adaugă un comentariu