Uzina Mercedes-Benz din Sebeș va trece în curând printr-o reprofilare de ordin EV

Zilele vehiculelor noi cu motoare termice sunt numărate. Pentru a se pregăti în acest sens, Mercedes-Benz a anunțat un plan amplu, în valoare de peste un miliard de euro, care vizează transformarea produselor fabricate la nivel global. În acest sens, fabricile Mercedes-Benz, inclusiv cea de la Sebeș, vor fi adaptate pentru a produce componente pentru viitoarele mașini electrice ale brandului din Stuttgart.

Mai clar, uzinele Mercedes din Germania (Kamenz și Untertuerkheim), precum și fabrica din Beijing, care se ocupă deja de producerea acumulatorilor pentru vehiculele electrice actuale din portofoliu, vor produce baterii și pentru vehiculele ce vor fi construite pe platformele tehnice MMA și MB.EA. La această listă se adaugă uzina locală din Sebeș, unde va fi priotitizată producția de motoare electrice.

Conform spuselor directorului de producție Mercedes-Benz, Joerg Burzer, ‘Nu există nicio uzină care să nu fie inclusă în acest proiect de dezvoltare’.

 

În prezent, uzina Star Assembly produce o parte din componentele trenului de rulare pentru mai multe mașini din portofoliu. Alături de unitatea Star Transmission din Cugir, unde se produc cutii de viteze cu dublu ambreiaj și opt sau nouă trepte, precum și variantele dedicate mașinilor cu propulsoare hibrid. Așadar, fabricile din România reprezintă o piesă importantă din puzzle-ul mondial Mercedes-Benz.

Adaugă un comentariu