Vânătorii de despăgubiri încearcă să păcălească victimele accidentelor rutiere

În România, avocații și SRL-urile care se ocupă cu recuperarea despăgubirilor pentru victimele accidentelor rutiere își dispută anual sute de milioane de euro din piața de asigurări. O nișă destul de mare, din nefericire, întrucât țara noastră este pe locul 1 în Europa la numărul de decese din accidentele rutiere.

Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație vorbește despre rețele de vânători de despăgubiri’. Sunt mână în mână cu polițiști, SMURD și cadre medicale’.

Președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC), Cătălin Codescu, vorbește despre existența unor rețele prin care anumiți avocați și experți în despăgubiri’ din cadrul unor societăți cu răspundere limitată (SRL) ajung imediat după producerea accidentelor la victimele sau la familiile acestora.

Dacă facem traseul unei victime de la momentul producerii accidentului și până la momentul la care este abordată de acești «specialiști», constatăm că persoanele care iau act de eveniment și dețin informații cu privire la victimă și la unitatea spitalicească unde este internată sunt funcționari publici și lucrează în cadrul unităților de ambulanță/SMURD, poliție și urgențe medicale. Este limpede că de aici sunt transmise informațiile precise, punctuale către persoanele despre care am amintit. Vorbim de o sesizare la 112. Dispeceratul informează Poliția rutieră și SMURD. Ni s-au semnalat cazuri în care anumiți indivizi au ajuns la fața locului în același timp cu Poliția sau cu SMURD. Cum se putea întâmpla asta, dacă nu sunt mână în mână? Se încalcă legea protecției datelor cu caracter personal, și nu numai. Polițistul trebuie să-și vadă de treaba lui, nu să sesizeze alte entități, alți indivizi. Sincer, cred că nu fac asta dezinteresați. Acești vânători de despăgubiri sunt recunoscători la rândul lor’, a precizat președintele AVAC. Citeşte mai mult.

taguri
Adaugă un comentariu