Vești proaste pentru șoferi: se dublează prețul combustibilului. Benzina va costa 10 lei!

Veștile sunt din ce în ce mai proaste pentru șoferii din România: după ce preţul unui litru de benzină a scăzut pentru scurt timp sub 5 lei pe litru, cotaţiile au început din nou să crească. Prețul benzinei se va dubla.

În funcţie de firmă şi de tipul carburantului, litrul de benzină poate ajunge la 10 lei, iar cel de motorină la 8 lei. Preţul este influenţat de cotaţiile internaţionale ale petrolului, anunță companiile petroliere.

“Nu doar carburanţii intervin însă în calculul preţului la combustibili, ci şi cursul valutar. Astfel, barilul este exprimat în dolari, în timp ce benzina se vinde în lei, ceea ce înseamnă că o scădere a leului faţă de dolar conduce automat la scumpirea combustibililor”, a punctat Alex Alexandrescu, unul dintre consilierii premierului pe probleme de combustibil.

Vestea nu le-a picat deloc bine șoferilor. “O să-mi cumpăr un scuter și o să fac naveta de la Ploiești la București, fie vară fie iarnă”, a declarat pentru autobild.ro, unul dintre conducătorii auto supărați

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Și să nu uităm, astăzi este 1 aprilie!