VIDEO: Dacia prezinta in detaliu noul Logan

Salonul Auto de la Paris a gazduit premiera noilor generatii Dacia Sandero si Logan, doua modele extrem de importante ce marcheaza un important salt calitativ si tehnologic pentru constructorul de la Mioveni.

Logan si Sandero adopta noul limbaj de design inaugurat de Lodgy si Dokker si impresioneaza prin liniile curate si elegante, de inspiratie teutona. Din fericire, cresterea pretentiilor nu se reflecta si in pret. Preturile noului Logan vor fi anuntate mai aproape de debutul comercial din decembrie, insa Sandero poate fi deja comandat de la 6.990 de euro incepand din aceasta luna, fiind chiar mai ieftin decat modelul anterior.

Desi gabaritul noilor modele nu a crescut semnificativ, iar ampatamentul a ramas neschimbat, Logan si Sandero sunt in continuare regii spatiului interior. Precizia asamblarii si finisarea au progresat foarte mult, in timp ce portbagajele generoase inghit intre 320 (Sandero) si 510 litri (Logan), bancheta rabatabila asimetric 1/3-2/3 fiind standard. Comenzile geamurilor electrice raman pe consola centrala, iar lista de optiuni va include un limitator de viteza, asistenta la parcarea cu spatele precum si noua centrala de comanda LG Media Nav cu touchscreen de 7 inci, bluetooth si sistem de navigatie.

Odata cu lansarea noilor Logan si Sandero Dacia intra in era turbo si preia cele mai noi motorizari TCe din banca de organe Renault. Capul de afis este noul motor turbo de 0,9 litri si 90 CP, cu un consum mediu anuntat de 5,3 l/100 km si emisii de 122 g CO2/km. In rest, nu exista surprize majore. La baza ofertei se va afla clasicul 1.2/75 CP aspirat (5,9 l/100 km), in timp ce fanii motorinei pot alege una dintre variantele de 75 sau 90 CP a binecunoscutului dCi de 1,5 litri. Acestea consuma 3,9, respectiv 4 l/100 km in regim mixt.

Adaugă un comentariu