VIDEO: Dacia Spring la testul elanului

Dacia Spring, prima mașină electrică a mărcii românești, a ajuns în final și la testul elanului. În cazul acestui clip video, testul elanului este efectuat de spaniolii de la km77, care și-au făcut un obicei din a testa astfel mai toate modelele nou-apărute pe piață.

Testul elanului provine din Suedia, de unde și numele său, iar scopul este testarea manevrabilității și a stabilității unui autovehicul în cadrul unei manevre de evitare de urgență. În Suedia, manevra are rolul de a imita situația în care un șofer este nevoit să evite un elan, însă se aplică pentru orice obstacol apărut brusc pe drum.

Dacia Spring a fost criticată de internauții din România pentru dimensiunile reduse – însă camuflate de un design ce o face să pară mai mare decât este, dar și pentru nivelul de putere dezvoltat de motorul său, autonomia asigurată și preț. Toate acestea în contextul în care Dacia Spring oferă o autonomie suficientă pentru necesitățile zilnice ale majorității europenilor, potrivit studiilor de specialitate care vizează acest aspect.

Hai să vedem cât de bine se descurcă Dacia Spring la testul elanului!

Video Km77.com

    cititor says:

    da nu e rea dar pe langa tot felul de mici modifcari ma intereseaza in primul rand cate stele a prmit la testul EURO NCAP si daca scap cu viata atat eu cat si pasagerii din masina asta in caz ca ma loveste vreun sofer neatent sa nu zic altfel.
    Clar?

Adaugă un comentariu