VIDEO: Cel mai rapid Volkswagen Golf din lume

Tunerii de la Boba Motoring au un nou motiv de mândrie. Au construit cel mai rapid Volkswagen Golf 2 din lume.

Sigur, acest model poate fi considerat cel mai rapid Volkswagen cu drept de circulaţie pe drumurile publice, dar depinde foarte mult de cât de înţelegători sunt poliţiştii cu anvelopele slick. Acestea din urmă nu sunt legale pe drumurile publice, însă asta nu i-a oprit pe unii să le folosească oricum.

Revenind la cel mai rapid Volkswagen modificat din lume, acest Golf 2 are un motor 2.0 turbo care oferă un total de 1.233 CP şi 1.094 Nm. El vine cu un sistem de tracţiune integrală gândit special pentru a face faţă şi cu o tranmisie DSG modificată la rândul său pentru rezultate optime la accelerare.

După cum puteţi vedea în clipul de mai jos, acceleraţia este spectaculoasă şi poate chiar să meargă la nivelul de înspăimântătoare dacă te gândeşti că acest Golf 2 fără rollcage sau alte sisteme de protecţie specifice motorsportului poate să depăşească 300 km/h.

Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 2.5 secunde, la fel de rapid ca un Bugatti Chiron. Pentru un sprint pe 402 metri, distanța standard la ‘liniuțe’, adică un sfert de milă, acest model are nevoie de numai 8.47 secunde de la start la finiș. În cadrul evenimentului dedicat derulat în Germania, Boba Motoring a reușit să atingă 269 km/h pe numai 402 metri, cu tot cu start de la zero.

Cei care visează la asemenea modificări trebuie să fie conștienți de faptul că au fost investiți peste 50.000 de euro în dezvoltarea acestui Golf 2 de performanță, iar această sumă este doar o estimare în baza costului pieselor implicate, fără să luăm în calcul manopera și miile de ore lucrate la reglaje și la găsirea unor soluții tehnice care să facă această mașină funcțională.

Dar nu puteți să spuneți că nu v-a făcut să vă întrebați ‘ce ar fi dacă?’.

Citește și:

Aproape toate bancurile cu Chuck Norris într-o singură reclamă

Renault Arkana: prima imagine a noului crossover al francezilor

Rabla 2019 ar putea primi doar mașinile cu ITP valabil

Ce se întâmplă dacă nu plătești rovinieta? Legea se schimbă de la 1 septembrie

Stresat la volan? Iată care sunt semnele și cum te calmezi cel mai rapid

Mercedes Clasa C (W205) de la 15.000 euro: Este Clasa C nemuritoare?

Nissan Juke de la 8.000 euro: Este doar artă sau chiar merge?

Adaugă un comentariu