Video: Șeful dezvoltării de la Volvo își riscă viața pentru a demonstra siguranța produselor sale. Câți ar face acest lucru?

Torbjörn Holmström, șeful dezvoltării la Volvo, își riscă viața într-o mină din Suedia pentru a demonstra siguranța sistemelor de conducere autonome montate pe camioane.

Într-un video de prezentare, suedezii demonstrează capabilitățile sistemului său de conducere autonomă. Camionul full autonom al suedezilor este primul din lume care este testat în condițiile aspre din mina Kristineberg, la 1.320 de metri sub pământ. Proiectul are în vedere modernizarea sistemului de transport din mină. Camioanele au de parcurs o distanță de 7 km prin tunelul îngust al minei.

Pentru a demonstra siguranța tehnologiei Volvo, Torbjörn Holmström, șeful dezvoltării tehnologice la producătorul suedez, nu ezită să se așeze în mijlocul galeriei minei în timp ce camionul se apropie de el. O decizie foarte îndrăzneață, având în vedere că Volvo are o istorie spectaculoasă de teste ratate cu sistemele sale de conducere autonomă.

„Indiferent ce vehicul dezvoltăm, siguranța este prioritatea noastră, iar acest lucru este valabil și pentru mașinile autonome. Eram convins că mașina va opri, dar natural că am simțit un nod în stomac până în momentul în care camionul a acționat frânele – a declarat oficialul Volvo.

Adaugă un comentariu