Viitorul Lexus IS, prefigurat de LF-CC Coupe

Salonul Auto de la Paris aduce o supriza extrem de placuta pentru fanii masinilor premium japoneze, Lexus anticipand liniile viitorului IS prin lansarea unui concept spectaculos cu doua portiere.

Intitulat LF-CC, acesta nu prefigureaza doar noua generatie a sedanului de clasa medie, al carei debut va avea loc anul viitor, ci si un coupe complet nou, versiune de caroserie ce a lipsit cu desavarsire din actuala gama IS.

LF-CC continua tema de design L-Finesse inaugurata de conceptul LF-LC si recent lansatul GS. Potrivit oficialilor niponi, tranzitia la versiunea de serie va fi una extrem de lina, proportiile fine si majoritatea detaliilor agresive, cu iz high-tech, urmand sa se regaseasca in proportie covarsitoare si in stilul modelului final.

LF-CC anunta si o schimbare majora de pozitionare a viitorului IS. La baza noii familii de modele va sta o versiune usor simplificata a platformei tehnice folosita de fratele mai mare GS, japonezii renuntand astfel, in premiera, la tractiunea fata in favoarea unei arhitecturi complet noi cu tractiune spate. Propulsia noului LF-CC este asigurata de un ansamblu compus dintr-un motor electric si unul termic de 2,5 litri, cu injectie directa si ciclu de functionare Atkinson. Tinta pentru productia de serie este cat se poate de clara: emisii de sub 100 g Co2/km si consum minim.

Adaugă un comentariu