Viitorul Mercedes-Benz Clasa E va avea motoare cu șase cilindri în linie

Conform unei surse din interiorul companiei, Mercedes-Benz lucrează la o nouă gamă de propulsoare pe benzină cu șase cilindri în linie, care va ajunge sub capota modelelor Clasa E și SL.

Noile propulsoare vor avea atât versiuni aspirate cât și cu inducție forțată. Zvonurile apărute încă de anul trecut anunțau o variante de motorizare cu șase cilindri în linie pentru noua Clasă E, programată să debuteze în 2016/2017. Ulterior am putea vedea aceste motoare și pe Clasa S, care ar aduce un plus de satisfacţie în rândul clienților.

 

Cilindree între 2,2 și 3,5 litri, fără variante diesel

În cadrul aceluiași comunicat este precizat că noile propulsoare vor avea o cilindree cuprinsă între 2,2 și 3,5 litri, fără a promite însă nicio variantă diesel pe baza acestora. Noile unități vor avea componente comune cu motoare turbo cu patru cilindri în linie de pe Clasa A, însă nu se știe încă nimic de eventuale variante AMG.

Noile motoare Mercedes-Benz cu șase cilindri în linie vor intra în producție undeva prin 2016, când va fi lansată noua generație a Clasei E.

Adaugă un comentariu