Volkswagen a prezentat noul SUV Touareg (video)

Dupa 500.000 de exemplare comercializate, noul Touareg propune acum tractiune hibrida, o greutate mai mica a caroseriei si un consum de carburant mai mic cu 20%.

Volkswagen spune ca noul model Touareg este cel mai inovator model al marcii, din toate timpurile, din punct de vedere tehnic. In plus, constructorul mai informeaza ca Touareg este primul off-roader german din Europa care dispune de tractiune hibrida.

Caroseria noului Volkswagen Touareg prezinta schimbari din punct de vedere al designului, in special in partea frontala si in spate. In plus, noul model dispune de o garda la sol mai mica, in comparatie cu modelul pe care il inlocuieste, o caroserie mai usoara cu 208 kg si cu o rigiditate torsionala crescuta.

Tot vizavi de caroserie, Volkswagen informeaza ca noul Touareg dispune de un coeficient de aerodinamicitate mai bun al caroseriei.

Sub capota lui Touareg vom intalni patru motorizari, printre care si un V6 TFSI hibrid cu 333 CP si un consum mediu comunicat de 8,2 l/100 km. Acest model poate rula in totalitate electric 50 km. Celelalte trei sunt: V6 FSI 280 CP, V6 TDI CR 240 CP cu un consum mediu de 7,4 l/100 km si V8 TDI CR 340 CP (vezi fisa tehnica). Toate motoarele sunt cuplate standard la transmisii automate cu 8 trepte.

In versiunea de baza, 4Motion, Touareg dispune de diferential Torsen cu alunecare limitat. In acest caz, se schimba actionarea sistemelor ABS, EDS si ASR pentru off-road si se activeaza si Hill Descent Assist. Motorizarea V6 TDI poate fi comandata optional cu pachetul Terrain Tech (4XMotion) care ofera cutie de transfer, reductor si diferential central si spate, ambele blocabile. In acest caz, se poate opta pentru unul dintre modurile: On-Road, Off-Road, Low, blocarea diferentialului central si blocarea diferentialului spate.

La interior, Touareg este mult mai functional. Scaunele sunt mai confortabile si exista mai mult spatiu in spate, pentru picioare. Bancheta spate culiseaza 160 mm, iar tetierele din spate pot fi ajustate.

Standard, Touareg dispune de radio CD cu ecran tactil de 6,5 inci. Optional, capacitatea portbagajului poate fi marita la 1.642 litri, prin rabatarea electrica a spatarului banchetei spate. Tot optional, haionul se poate deschide electric din telecomanda.

Ultimul Touareg mai beneficiaza de frana de parcare actionata electric, sistem start-stop (versiunile V6) si diferite sisteme de siguranta sau asistare, printre care, Area View, Lane Assist, Side Assist, Adaptive Cruise Control sau Dynamic Light Assist.

Noul model mai poate fi comandat optional cu jante de 19 inci, insertii de lemn sau tapiterie din piele in doua nuante.

Volkswagen Touareg va gata de comercializare in luna aprilie.

Adaugă un comentariu

Articole similare